19
En els llibres s’acostuma a numerar els capítols amb números cardinals 1, 2, 3, 4, 5, 6, etc. Jo he decidit numerar-los amb números primers 2, 3, 5, 7, 11, 13, etc, perquè m’agraden els números primers.
Els números primers es calculen de la següent manera:
Primer has d’escriure tots els números positius sencers del món.
Llavors en treus tots els números que siguin múltiples de 2. Llavors en treus tots els números que siguin múltiples de 3. Llavors en treus tots els números que siguin múltiples de 4, 5, 6, 7, etc. Els números que queden són números primers.
La regla per trobar els números primers és ben simple, però ningú no ha aconseguit escriure una fórmula que indiqui si un número realment gros és primer o no, o quin serà el següent número primer. Si un número és molt i molt gros, un ordinador pot trigar anys a esbrinar si és un número primer o no.
Els números primers són útils per escriure codis i als Estats Units es consideren material militar secret, i si en trobes un de més de 100 dígits, ho has de dir a la CIA i te’l compren per 10.000 dòlars. Però no seria una manera gaire bona de guanyar-se la vida.
Els números primers són el que queda quan s’eliminen totes les pautes i els models. Per mi, els números primers són com la vida. Són molt lògics, però mai no en podries descobrir les regles que els guien, encara que no pensessis en cap altra cosa en tot el dia.