
GLENN COOPER (White Plains, Nova York, 8 de gener de 1953) és un escriptor nord-americà.
Va cursar estudis a Harvard i a la Facultat de Medicina de Tufts i va treballar de becari en el departament de medicina interna del New England Deaconess Hospital. Després de passar per un programa d’especialització en el departament de malalties infeccioses de l’Hospital General de Massachusetts, va obrir una consulta de medicina interna. A la universitat, en lloc de cursar les assignatures complementàries més comunes, com bioquímica, es va graduar en arqueologia i va passar molt temps en excavacions, sobretot a Anglaterra.
Es va unir a un equip mèdic a Indianapolis com a especialista en malalties infeccioses per dirigir els seus programes d’investigació clínica. Després de passar una temporada al Regne Unit amb l’empresa, va decidir fundar una empresa de biotecnologia a Carolina del Nord, a la qual va seguir una altra a Ohio. Finalment es va mudar de tornada a Massachusetts, on passaria els següents 16 anys presidint Indevus Pharmaceuticals, fins que a principis de 2009 una gran farmacèutica va comprar Indevus. En el seu temps lliure, es va matricular a la Facultat de Cinema de la Universitat de Boston i, encara que no va arribar a acabar els estudis, va cursar la major part de classes del programa. Al final, va fundar una productora anomenada Lascaux Pictures amb el seu bon amic i advocat George Tobias, amb qui va escriure i va coproduir una pel·lícula, un thriller psicològic titulat Long Distance (2005).
La seva primera novel·la, La biblioteca dels morts (2009), és un thriller que alterna el temps actual amb la Bretanya medieval, protagonitzada per l’agent Will Piper, i que després d’aconseguir excel·lents resultats comercials en diferents països del món, va continuar amb dues novel·les més, que tanquen la trilogia: El llibre de les ànimes (2010) i La fi dels escribes (2013). També ha publicat La clau del destí (2010), El darrer dia (2012), L’hora de la veritat (2013) i La pedra de foc (2014).